24 Ноември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 10 Май, 2013

  200 международни наблюдатели ще следат парламентарните избори

  Еоган Мърфи (депутат от Ирландия) е специалния координатор, който ще води краткосрочната мисия за наблюдение на изборите в България, от името на ОССЕ. Снимка: "OSCEPA"

  Повече от 200 международни наблюдатели ще бъдат в България, за да присъстват на парламентарните избори в края на тази седмица.

  Това ще бъде първият път от 1997 г. насам, когато страната ще е домакин на толкова голям брой наблюдатели от Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ ПА).

  Наблюдателите на ОССЕ не идват в София за да поставят под въпрос възможността на България да проведе свободни и демократични избори, лидерът на мисията заяви, само дни преди предсрочните парламентарни избори на 12 Май.

  Според Еоган Мърфи (депутат от ирландия и специалния координатор, който ще води краткосрочната мисия за наблюдение в страната), никой в ​​София не трябва да мисли, че по-голямото присъствие на наблюдатели тази година е крачка назад за България.

  “Напротив, решението на София да посрещне наблюдателите от ОССЕ – както е заложено в националното законодателство и международните ангажименти на България – е признание за мястото на България в Европа и отдаденост на многостранно сътрудничество на нашите споделени демократични цели”, казва Г-н Мърфи.

  Тазгодишните избори се очакват да бъдат непредсказуеми, тъй като голяма част от избирателите посочват в проучвания, че самите те не са образували мнение за кой те смятат да гласуват.

  Има страх, както в България така и в рамките на ЕС, че изборите ще приключат без да има партия която ще спечели достатъчно места в Народното Събрание за да сформира ново правителство, или че двете основни партии (ГЕРБ и БСП) може да завършат изборите в равенство.

  И в двата случая, едни добре организиран избори, с малко нередности, ще бъдат от ключово значение за ограничаването на политическа криза след изборите.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.