24 Ноември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 5 Март, 2013

  Британия: Германия „най-сетне“ разбра проблемите в шенген

  Йън Дънкан Смит, секретар за работата и пенсиите в Обединеното кралство, обяви, че Германия вече разбира проблемите в шенген. Снимка „Foreign and Commonwealth Office“

  “Германия се е събудила най-сетне [и разбира], че те могат да бъдат изправени пред голяма нетна миграция,” каза Йън Дънкан Смит, секретар за работата и пенсиите в Обединеното кралство, пред британските депутати.

  Великобритания ще се срещне с Германия и „други европейски нации, които споделят нашата загриженост“ за въвеждане на пречки срещо „социалния туризъм“.

  Целта е „да се попречи на хората да идват тук в [Обединеното кралство] само за целта на получаване на социални помощи“. „Има много народи в Европа, които са също толкова ядосан за това колкото и ние, и сме се срещали с тях от миналото лято насам.“ добави той.

  Това изказване идва след новата позиция на Германия, че ако тя е притисната да гласува, страната ще наложи вето на приемането на България и Румъния в Шенген това лято.

  Великобритания вече има споразумения за ограничаването на имиграцията откакто Румъния и България се присъединиха към ЕС, но те изтичт на 1 януари 2014г..

  “Даунинг стрийт” заяви, че новите пречки и промени се търсят в отговор на „широката обществена загриженост“. Много британци са недоволни с увеличената имиграция от Източна Европа в страната им. Дънкан Смит установи, че „вече има 150 хиляди румънци и българи тук съвсем законно, и те пристигат тук по 25 000 на месец или повече“.

  Опозицията твърди, че плановете на г-н Дънкан Смит за затягане на правилата за обезщетения ще направи услугата много по-тромава за сметка на обикновенните британци.

  Министрите заявиха, че ще се стремят да ограничат достъпа до обезщетенията, здравеопазването и жилищното настаняване за мигрантите от ЕС, но те ​​не успяха да споделят повече информация.

  Новите мерки в бъдеще ще се насочт към тези, които пристигат и не успяват да си намерят работа и живеят от помощи. Те ще се опитат да не засягат тези имигранти, които пристигат и успяват да си намерят доходоносни кариери.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.