24 Ноември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 8 Януари, 2013

  „Куршум с автопилот“ е изимислен в САЩ

  Тази снимка, публикувана от организацията която е отговорна за откритието, показва траекторията на куршума. Снимка: „Sandia“

  Само-направляващ се куршум, който може да се самонасочи към целта си, се развива за употреба от американската армия.

  Изследователи от компанията “Sandia” са измислили коршум като стреличка, който се самонасочва към цел усветена с помоща на лазер. Куршумът може да удари целта си на разстояние от повече от 2000 метра.   „Ние имаме много обещаващи технологии, които могат да ръководят малки снаряди, и могат да бъдат напълно разработени, евтино и бързо“, споделят от компанията.

  Куршумът използва миниатюрни крилца, за да си коригира траекторията по време на полета си. Това му позволява да удари целта си с изключителна точност. Работата по прототипите показва, че куршума е най-точен като се използва от по-далече.

  Настоящия прототип е 10 см., и включва оптичен сензор в носа си, за да открива лазера. Тази информация се обработва и се използва, за да се включат мотори в самият куршум, които нагласят миниатюрните крилца, променяйки пътя на снаряда. “Ние можем да направим корекции 30 пъти в секунда”, заявиха изследователите.

  Работата по проекта се осъществява от дружество което подлежи на “Lockheed Martin” – амеркинската комания извесна за изтребителят “F-22 Raptor (Хищник)” – от името на правителството на САЩ.

  Фотограф на куршума публикуван от "Sandia".

  Фотограф на куршума публикуван от “Sandia”.

  Употреба

  Прессъобщение казва, че: “потенциални клиенти включват военните, правоприлагателните органи и спортните стрелците”.

  Това тревожи някои икономически наблюдатели. Те се притесняват, че технологията може да бъде доста вредна, ако терористи или членове от организираната престъпност получат достъп до съответния продукт.

  Прессъобщението добавя, че “Sandia” ще търси частен партньор, за да проведе пълно тестване на прототипа и евентуално, да помогне да доведе технологията на пазарите.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.