11 Декември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 9 Март, 2013

  Сбогом, „Yves“; Здрасти, „Saint Laurent“

  Новия творчески ръководител, Хеди Слиман, премахна „Yves” от името на известното френско ателиер: „Yves Saint Laurent“. Така, къщата днес се казва „Сан Лорен“. Снимка: „Сан Лорен“

  Новия творчески ръководител, Хеди Слиман, премахна „Yves” от името на известното френско ателиер: „Yves Saint Laurent“. Промяната важи само за дрехите които вече ще се продават с етикет „Saint Laurent“ в десетките бутици на модната къща из целия свят.

  „Yves Saint Laurent“ е основана от френския дизайнер, роден в Алжирия, Ив Сен Лоран и неговия партньор Пиер Берже през 1962 г., а, известното лого, с буквите „YSL“, е създадено от графичния дизайнер „Cassandre”. През годините, модната къща се превърна в една от най-важните и оважавани във Франция. Някой, експерти дори трърдят, че „Yves Saint Laurent“ е пречината защо жените днес носят панталони или дамнски костюми.

  Но днес, къщата е част от конгломерат за луксозни продукти: „PPR“ (тази група също е собственик на „Gucci“ и „Alexander McQueen“, между много други). Собствениците се съгласиха за промяна на името, след като Г-н Слиман представи идеята си като инициатива за съживяване на марката. Освен това, те ще му позволят да работи от Лос Анджелис – не традиционния, Париж.

  Новия парфюм „Manifesto“ продължава да използва името „Yves Saint Laurent“

  Новия парфюм „Manifesto“ продължава да използва името „Yves Saint Laurent“

  Фактатът, че „Yves” бе премахнат, предизвика протести от страна на редица дизайнери, но те бяха безуспешни. Повечето се опасяваха, че ако марката се отдалечи от произхода си, тя вече няма да бъде класическия „YSL”. Макар протестите обаче, ясно е, че на новите собственици за сега им харесва идеята. Те твърдят, че марката се нуждаеше от преструктуриране и промяна.

  И така новата посока дойде… майче.

  Първата колекция на Г-н Слиман, миналата година, се оказа много интересна за пазара. Модернизацията на марката доведе до подновен интерес в дрехите, но, остави много хора объркани. Клиентите се чудат какво точно е името на модната къща. Критиците подчертават, че известното име остава непроменено на скъпите чанти, червила, и обувки. И така, на ботилката на новия парфюм „Manifesto“, е изписано (с големи златни букви), трите известни думи: „Yves Saint Laurent “.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.