24 Ноември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 16 Април, 2013

  ФБР разследва; Америка в шок след атентат в Бостън

  Две експлозии се взривиха една след друга, близо до финалната линия в Бостънския маратон. Полицейски и медицински персонал реагира незабавно. Снимка: „hahatango “

  Ехото на 9/11 отеква в САЩ и ФБР засилва своето разследване на атентатите при Бостънския маратон в понеделник. Две експлозии се взривиха една след друга, близо до финалната линия и отнеха живота на трима души, включително и 8г. момче. Близо 170 хора бяха ранени, като много от тези по-близко до експлозиите имат наранявания, които включват загуба на крайник или травматични ампутации.

  Местните и федералните власти оградиха района. По-късно те ​​откриха още неексплодирали се устройства в района. Властите се надяват да се намери ДНК или пръстови отпечатъци на тези устройства.

  Местните и федералните власти оградиха района. По-късно те ​​откриха още неексплодирали се устройства в района. Властите се надяват да се намери ДНК или пръстови отпечатъци на тези устройства.

  Вътрешно или чуждестранно подбудителство?

  Дни по-късно, никой не е поел отговорност за нападението. Това от своя страна остави полицията в Востън и федералните власти с малко улики и обширен списък от заподозрени групи. Определянето дали атентата е подстрекаван от чуждестранни групи или вътрешна заплаха в САЩ, е от решаващо значение за разследването.

  Властите не искам да бързат с изводите, но има доказателства, които подсещат за грубите бомби които включват елементи, обикновено срещнати в бомбите от Близкия изток. Експертите предупреждават, че това не е определящо обаче, тъй като много бомби принципно имат сходни характеристики.

  Те цитират олимпийския бомбен атентат в Атланта по време на Олимпийските игри през 1996г. като пример на вътрешен тероризъм. В този инцидент, нападение от крайнодесни групи в САЩ отне живота на двама души.

  Инцидентът в Бостън се приближи на годишнините от други крайнодесни атаки от миналото, но експертите не са сигурни, ако това е от значение. Това обаче допринася на сложността пред която властите са изправени в техният опит да идентифицират отговорните лица.

  Политическо изчисляване и повишено внимание.

  Междувременно Белият дом използва повишено внимание при класифицирането на атаката като „терористичен акт“.

  Президентът Обама срещна сериозен политически натиск след атаките срещу либийското консулство в Бенгази миналата година, където посланикът на САЩ загуби живота си. При този инцидент, опозиционната партия оказа силен натиск върху Белия дом заради забавянето на избора да се класифицира атаката като „терористичен акт“, както и конфликтната информация, която се предостави на конгреса и медиите за атаките в Бенгази.

  Администрацията на Обама иска да предотврати подобни политически атаки успоредно атентата в Бостън.

  Шок, траур и солидарност.

  Атаката доведе до повишаване на мерките за сигурност из цялата страна. В понеделник вечер, студенти в Бруклин изпратиха послание на солидарност с Бостън. Знакът гласи: "Ню Йорк обича Бостън". Ню Йорк се чувства особено засегнат, тъй като градът е традиционен обект на терор в САЩ.

  Атаката доведе до повишаване на мерките за сигурност из цялата страна. В понеделник вечер, студенти в Бруклин изпратиха послание на солидарност с Бостън. Знакът гласи: “Ню Йорк обича Бостън”. Ню Йорк се чувства особено засегнат, тъй като градът е традиционен обект на терор в САЩ.

  Независимо от всякакви политически последици, атаката на маратона отприщи каскада от емоции: както солидарност, така и шок.

  Много хора изразиха възмущение и тъга. Истории на героизъм подчертаха традиционното спортсменство около най-стария маратон в света. Много атлети, които са пресекли финалната линия преди атаката, са продължили да тичат към болници, за да дарят кръв, когато те разбират за случилото се.

  Дълбоко чувство на ирония идва от факта, че група родители от училищната стрелба миналата годиа, която отне живота на 26 деца, участваха в състезанието. Те обаче не са били наранени. Те тичаха маратон в чест на децата, тъй като маратона се състои от 26 мили, или една миля за всяко дете.

  Голяма част от драмата се изигра по социалните мрежи като Фейсбук и Туитър. Има репортажи, че някои са разбрали за близки, след като те виждат снимки на ранените в фейсбук.

  24 000 души участваха в маратона тази година, както и десетки хиляди членовете на семействата, репортери и зрители. Много хора са правили снимки или видео близо до финалната линия, които са били качени на социалните мрежи. Полицията са събрали хиляди снимки и видео в усилията им да се идентифицират извършителите.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.