11 Декември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 18 Май, 2013

  За Балканите, разочарования на Евровизия

  Елица Тодорова и Стоян Янкулов представиха България с песента "Само Шампйони", но не успяха да се класират за финалът. Снимка: "Томас Хансес (EBU)"

  Гърция и Румъния са единствените държави от балканите който спечелиха място на финалът в Малмьо, Швеция – заедно с 25 други страни от старият континент. 

  Балканите се представиха зле на тазгодишния конкурс за най-добра песен в Европа за 2013г. Словения, Хърватска, Сърбия, Македония, Черна Гора, и Албания, както и България, не се клалифицираха за финалът на 18 Май.

  Босна и Херцеговина и Турция, дори не участваха. БиХ цитира финансова дисциплина като пречината за отсъствието си тази година.

  Докато Турция изрази разочарование от гаранцията за “Голямата петорка” – клауза, която грантирана място на финалът за Испания, Великобритания, Германия, Италия и Франция зареди тяхният финансов принос към шоуто – и затова тя не представи песен на конкурсът.

  Липсата на по-голямо представителство от Балканите във финалът е рядкост.

  Страните от бивша Югославия (и огромната им диаспора в Швейцария и Австрия) са склонни да гласуват за една друга, като по този начин обикновено се гарантира най-малко един народ от Западните Балкани да стигне до финалът.

  Елица Тодорова и Стоян Янкулов представиха България с песента “Само Шампйони”. 

  България имаше големи надежди за двойката, тъй като те се класираха на пето място през 2007 г. с песента “Вода”. Но тази година двойката не успя да впечатли Европейската аудитория – а, това е нещо, което и останалите изпълнители от Балканите също не успяха да направят.

  Гърция се класира с песента “Alcohol is Free”, изпълнена от Коза мостра и Агатонас Яковидис. Румъния се класира с песента “It’s My Life”, изпълнена от Чезар. Повече за конкурсът в Малмьо, можете да откриете в сайтът на “Евровизия”.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.