11 Декември, 2017

Реклама

Магията на Apple Inc.

 • 5-то Авеню, Ню-Йорк

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb14.jpg

  „Кубът на Апъл“ е най-известният магазин на компанията. Намирасе на ъгала на Сентръл Парк и 5-то Авеню. С близо 360 магазина в света, компанията се доказва като способна сила и в сферата на архитектурата. Всички снимки от: apple.com

 • 5то Авеню, Ню-Йорк - (Интериорът)

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb13.jpg

  Магазинът се намира под самия куб. В тази снимка можете да видите пример на известната вита стълба на Апъл заедно с интериорът които демонстрира пост-модерни елементи: изчистено, монотонно, и с акценти от хром.

 • Ъпър Уест Сайд, Ню Йорк

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb12.jpg

  Този нов магазин, също в Манхатън, демонстрира нов подход към дизайна на Апъл. Той събира огромни солидни панели със стъкло и метални греди. Стъклен покрив е характерно за този дизайн. То дава възможност за повече естествена светлина.

 • Линколн парк, Чикаго

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb11.jpg

  Mагазин на Апъл в строеж през 2011 година. Този магазин използва методи за проектиране подобни на магазинът в Ъпър Уест Сайд, Ню-Йорк. Тук се вижда една от двете стени на правоъгълна сграда. Покривът, заедно с другите стени са напълно стъклени.

 • Остров Хонг-Конг, Хонг Конг

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb10.jpg

  В тесните пространства на Хонг-Конг, Апъл е намерило хитро решение. Компанията използва това експанзивно и уникално място, което е простнато върхо цял булевард.

 • Санлитум, Пекин

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb9.jpg

  Магазинът в Пекин, е шедьовър на кубизма. Още веднъж се вижда взаимодействието между доминиращото присъствие на панелите, и привлекателното стъкло.

 • Пудонг, Шанхай

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb8.jpg

  Най-големия магазин на Apple, в Азия, е проектиран да повтори невероятните характеристики на известния магазин на 5-то Авеню.

 • Централния бизнес район, Сидни

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb6.jpg

  В Сидни, Апъл използва своят кубичен дизайн, като го интегрира в структурата на съществуваща сграда в бизнес района на града.

 • Роузенстрас, Мюнхен

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb5.jpg

  Само няколко метра от кметство в готическия център на Мюнхен, Апъл има един магазин, който събира немското модернистично движение от 30те, със собствените си пост-модерни допълнения (цветни панели на всеки прозорец).

 • Лувера, Париж

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb2.jpg

  В някои случаи, Апъл прави много малко проектантска работа. Чарът на този магазин, не идва от Апъл, но от простия факт, че този магазина се намира под пирамидата на Лувъра.

 • Гара Гранд Сентръл, Ню-Йорк

  http://www.sofvesti.bg/wp-content/uploads/2013/03/AppleStoresFeb1.jpg

  Също така, този магазин, в главната зала на гара Гранд Сентръл в Манхатън, не изисква много от архитектите назначени от Апъл. Минималистичния стил дава възможност на величествената сградата да говори за себе си.

Популярно в
Софийски-Вести:>>