11 Декември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 30 Май, 2013

  Парламентът одобри кабинета “Орешарски”

  Новата управляваща коалиция включва БСП и ДПС. Те са втората и третата по големина парламентарно представени партии, и имат 120 депутати в 240-членното Народно събрание.

  България тясно одобри ново лявоцентристко правителство в сряда в опит да сложи край на месеци от политическа безизходица, но новият кабинет не разполага с мнозинство и днешната победа за Г-н Орешарски и БСП се дължи на депутати от опозицията, които са се въздържали от гласуване.

  Чуждестранни наблюдатели виждат днешният вот като опит да се даде шанс на България да стабилизира енергииният сектор, както и начин да се пребори с огромното недоволство на бългърсите избиратели.

  Новата управляваща коалиция включва Социалистическата партия (БСП) и Движението за права и свободи (ДПС). Те са втората и третата по големина парламентарно представени партии, и имат 120 депутати в 240-членното Народно събрание.

  ГЕРБ взе най-много гласове в изборите на 12 май и има 97 места в парламента, но партията на бившият примиер, Бойко Борисов, не можа да сформира кабинет миналата седмица.

  При гласуването в сряда за новият кабинет, имаше 119 депутати за коалиция, 98 против и 23, които са се въздържали.

  Новият министър-председател е Пламен Орешарски, 53, независим депутат, номиниран от социалистите. Сто и двадесет парламентаристи гласуваха в полза на г-н Орешарски, а 97 бяха против. Преди това той е работил като финансов министър в ръководеното от социалистите правителство между 2005 и 2009 година.

  Той е бил част от екипа, който създава валутния борд и фиксира левът към германската марка в края на 1990 г. и в последствие към еврото, когато единната валута е пусната в обращение през 2002 г..

  Г-н Орешарски, преди изборите, заяви, че правителството ще приеме широко приети цели, които имат и подкрепата на депутатите от опозицията, и са съсредоточени върху създаването на дългосрочна стратегия за развитие на страната.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.