24 Ноември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 2 Април, 2013

  КНДР засилва програмата си за ядрени оръжия

  Границата между Северна и Южна Корея. Забелязва се нарастване на напрежението в региона от началото на годината. Снимка: „Матю Тоувенин“

  Напрежението продължава на Корейския полуостров. Парламента на Северна Корея одобри ядрените оръжия и ще им даде „по-голямо значение“ за защита на страната.

  Тази стъпка идва ден, след управляващата партия призова, да се „разшири и подсили количеството и качеството“ на ядрените оръжия.

  Северна Корея наскоро заяви, че е в “състояние на война” с Юга. Това пък, предизвика Сеул, да гарантира „силен отговор“ ако има агресия от страна на Севера.

  Тези най-нови пристъпи на напрежението, идват след строги санкции на ООН, зареди ядрен опит през февруари в КНДР.

  Също така, севера демонстрира свойто безпокойство успоредно с общите военни учения между САЩ и Южна Корея.

  За сега, анализатори в САЩ и Южна Корея казват, че няма признаци на „действия, които да подкрепят или да сътрудничат на реториката“ на Северна Корея

  Въпреки това, САЩ отговори на репликите с рядка, но очевидна демонстрация на военната си техника и способност. Американските военновъздушни сили изпратиха самолети „F-22“ от Япония до военновъздушната база „Осан“ в Южна Корея през неделя, като част от въпросните съвместни военни учения със Сеул.

  Дни преди, САЩ прелетя над полуострова със стелт бомбардировач „B-2“ пригоден за ядрени оръжия. Този инцидент бе видян като отговор на заплахи от С. Корея срещу ядрена атака върху Калифорния и Тексас.

  Във Вашингтон, говорителят на американския президент Барак Обама каза, че „въпреки суровата реторика в Пхенян, ние не виждаме промени в военно присъствие на Северна Корея, като например широкомащабна мобилизация или репозициониране на военни сили“.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.