24 Ноември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 25 Февруари, 2013

  Изненади при наградите Оскар®

  Домакин на 85-та поредна годишна церемония ще бъде Сет Макфарлейн (сценарист и продуцент на американската анимационна комедия „Family Guy“, в средата на снимката). Снимка:„Disney ABC Television Group“

  Холивуд отпразнува Оскарите®. Церемонията беше една от най-непредсказуемата от години. Нощта започна с изненадваща победа от Кристоф Валц и равенство междо двама номинирани в една от категориите.

  Нито един филм не успя да доминира наградите, но „Argo“ (филмът на Бен Афлек) спечели най-голямата награда, връчена по сателит от първата дама на САЩ, Мишел Обама. Девет филма (на английски език) бяха номинирани за най-добър филм, пет в категорията за чужди езици.

  В категорията за най-добър филм бяха номинирани „Арго“, "Любов", "Зверовете от дивия Юг", "Джанго без окови", "Клетниците", "Животът на Пи", "Линкълн", "Наръчник на оптимиста" и "Враг номер едно".

  В категорията за най-добър филм бяха номинирани „Арго“, “Любов”, “Зверовете от дивия Юг”, “Джанго без окови”, “Клетниците”, “Животът на Пи”, “Линкълн”, “Наръчник на оптимиста” и “Враг номер едно”.

  Даниъл Дей-Луис, който играе Ейбрахам Линкълн, спечели в категорията за най-добър актьор. С това той влиза в историята, като първият, който е спечелил наградата в тази категория три пъти. Звездата Ан Хатауей (от музикалния филм Клетниците) взе Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля.

  Петимата номинирани за най-добър актьор в поддържаща роля вече имат “Оскар” от по-страи филми, но австриецът Кристоф Валц прибра втори оскар за неговата роля в филмът „Django Unchained“ на режисьорът Куентин Тарантино. Самият той, спечели наградата за най-добър оригинален сценарий, час по-късно.

  Най-свежият момент на вечерта беше когато Дженифър Лорънс падна по стъпалата към сцената за да приеме наградата за най-добра актриса в главна роля. В интервютата по-късно, тя обеснява, че първата мисъл в главата и е била: “F!ck”.

  Домакин на вечерта беше Сет Макфарлейн. Той започна шоуто с няколко шеги за сметка на номинираните, а по-късно той изпя няколко песни на сцената (включително песен за “гърдите” на номинираните актриси, която беше критикувана в медиите).

  Пълен списък на победителите:

  За най-добър филм: “Арго”
  За най-добър актьор: Даниъл Дей-Луис, “Линкълн”
  Най-добра актриса: Дженифър Лоурънс, “Наръчник на оптимиста
  Най-добър режисьор: Анг Лии, “Животът на Пи”
  Най-добър актьор в поддържаща роля: Кристоф Валц, “Джанго без окови”
  Най-добра актриса в поддържаща роля: Ан Хатауей, “Клетниците”
  Анимирани игрален филм: “Храбро Сърце”
  Оператор: “Животът на Пи”
  Дизайн на костюми: “Ана Каренина”
  Документален филм: “Inocente
  Film редактиране: “Арго”
  Чуждоезичен филм: “Amour” (Австрия)
  Грим: “Клетниците”
  Оригинален Резултат: “Животът на Пи”
  Оригинална песен: “Skyfall” от “Skyfall”, Adele
  Дизайн на продукция: “Линкълн”
  Късометражен анимационен филм: “Paperman
  Късометражен филм: “Curfew
  Звук редакция: “Скайфол” и “Враг Номер Едно” (равенство)
  Мишунг: “Клетниците”
  Визуални ефекти: “Животът на Пи”
  Най-добър адаптиран сценарий: “Арго”
  Най-добър оригинален сценарий: “Джанго без окови

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.