11 Декември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 28 Юни, 2013

  Протестите Продължават (Преглед)

  Повечето от протестиращите са склонни да бъдат по-млади и използват творчески методи, за да покажат недоволството си. Протестите, до голяма степен се организираха в Facebook, и остават мирни.

  Протестите в София продължават вече трета седмица. Серията от антиправителствени протести в България беше предизвикана от скандалното назначаване на медийния магнат Делян Пеевски като председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).

  Въпреки че назначаването му е отменено, хората по улиците продължават да изискват оставката на кабинетът “Орешарски”.

  Протестиращите също отправят призив за промени на избирателният кодекс, които според протестиращите ще гарантира по-голямо представителство на народа в парламента.

  За много хора, протестът се превърна от една стачка срещу безскрупулното назначаване на Г-н Пеевски, до по-широка борба срещу корупцията и сенчестата връзката между бизнеса и правителството в България.

  Много от протестиращите също поемат кауза срещу лидера на крайнодясната, националистическа партия “Атака”, Волен Сидеров, който е направил множество провокативни изявления срещу протестите.

  Събитията в София не успяха да вземат вниманието на международните медии, но продължават да се разглеждат заедно с други подобни стачки в Бразилия, Турция, и Европа като цяло.

  ЕС продължава да следи ситуацията, въпреки че различните интереси на европейските политически партии досега предотвратяват заключително становище по въпроса. Назначаването на депутатът от ДПС, Г-н Пеевски, и лидерът на Атака, Г-н Сидеров, на ключови правителствени позиции, досега произоваха най-силните реакции в Брюксел.

  Досега, хлабавата коалиция между ДПС, БСП, и Атака, отказва да се поддаде на исканията на протестиращите.

  Г-н Орешарски остава категоричен, че оставката ще доведе до по-нататъшна политическа нестабилност, особено ако се има предвид, че последните избори се проведоха преди повече от месец.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.