11 Декември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 26 Януари, 2013

  Най-скъпият апартамент в Ню-Йорк продаден за рекордни $88мил.

  Гледка от входа на пентхаусът на „15 Central Park West, New York, NY, USA“. Апартаментът има общо десет стаи (4 спални), и панорамна тераса с гледка към Сентръл Парк. Снимка: „BHS Brokerage"

  Нов рекорд за Ню–Йорк

  Луксозен апартамент (627 кв.м.) в Ню-Йорк с панорамна гледка към Сентръл Парк, стана най-скъпият апартамент продаден някога в града.

  Продажбата постави нови рекорди в пазара на недвижимите имоти в Манхатън. Платената цена е 88 милиона щатски долара или 66% по-скъпо от предишния рекорд.

  Сделката е създадала близо $ 2.5 милиона в градски и държавни такси. Също така се очаква рекордна комисионна върху жилищната продажба на стойност около 3,5 милиона долара за двата брокера свързани със сделката, твърдят експерти.

  Руски куповач

  Мизонетът премина от ръцете на пенсиониран американски банкер (Санфорд Уейл, бивш ръководител на Ситигруп/Citigroup) и стана собственост на Дмитрий Риболовлев – Руският милиардер.  Той е известен като един от най-богатите хора на светът, като някой експерти претполагът че той притежава близо до 10 млрд. долара. Той живее в Монако, и забогатява в 90те като става магнат на торове и оплодители.

  Покупката е направена в името на доверителния фонд на Екатерина Риболовлева, 23-годишната дъщеря на г-н  Риболовлев . Тя е е студентка в университет в САЩ запазен в тайна, и се очаква тя де живее в апартаментът.

  Показно за нова тенденция

  Въпреки това, апартаментът не е дори най-скъпият имот в колектива на г-н Риболовлев. Казва се че той е платили близо 100 милиона долара за инвестиционен имот в Палм Бийч, Флорида през миналата година.

  Също така, миналата година британо-хъраватката Петра Екълстоун, дъщерята на Формула Едно милиардер Бърни Екълстоун, се здоби с американски имоти като купи с пазърлък най-скъпият дом в Калифорния на стойност  150 мил. за едва 85 мил. долара.

  Такива покупки са показатели на нова тенденция кадето чуждестранни богаташи и предприемачи използват имотната криза в САЩ да се здобият със скъпи парцели на по-евтини цени.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.