11 Декември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 31 Май, 2013

  Pуската опозиция: Олимпиадата в Сочи e “чудовищна измама”

  Сочи бе домакин на тържество по случай една година до началото на Зимната олимпиада през 2014 година, в руският морски курорт.

  Красная Поляна ще бъде домакин на планинските спортни дисциплини. Този зимен курорт, в планините на Кавказ, на практика беше построен специално за зимната Олимпиадата в Сочи.

  Красная Поляна ще бъде домакин на планинските спортни дисциплини. Този зимен курорт, в планините на Кавказ, на практика беше построен специално за зимната Олимпиадата в Сочи.

  Близо $30 млрд. са били откраднати в подготовката за зимните олимпийски игри в Сочи през 2014г., твърдят руски опозиционни лидери.

  Борис Немцов и Леонид Мартюнюк казват, че игрите са “чудовищна измама” и ще бъдат най-скъпата в историята на олимпийското движение. Те смятат, че игрите ще струва повече от 50 млрд. долара.

  Липсата на честна конкуренция и тайността около проектът рязко увеличава разходите, като облагодетелства само бизнесмени, близки до президента Владимир Путин, пише в доклад от руската опозиция.

  Руските власти отхвърллят твърдението.

  Междувременно говорителят Марк Адамс на Международният олимпийски комитет (МОК) заяви, че Русия приема твърденията за корупция във връзка с Олимпиадата, много сериозно.

  Г-н Адамс заяви, че Москва решава тези проблема “с главата напред – от президента надолу”, цитира Асошиейтед Прес.

  Г-н Немцов, бивш заместник министър-председател, и г-н Мартюнюк, член на движението “Солидарност”, публикуваха докладът в четвъртък, след анализиране на данни, свързани с Олимпийските игри в продължение на шест месеца.

  Авторите казват, че са стигнали до изводите си, като виждат разликата между първоначалната оценка и днешната цена, както и сравняването на разходите за игрите в Сочи с превишаване на разходите на предишни олимпийски игри.

  “Разходите за Зимните олимпийски игри в Сочи се оказа повече от всички разходи за всички спортни структури в предишна 21 Зимни олимпийски игри, взети заедно”, пише в доклада.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.