11 Декември, 2017

Реклама
  • Фото Журнал
  • Лайф
  • Списание
  • Здраве и Храна
  • Забави и Пътешествия
  • Критика
  • Мода
  • Публикувано: 8 Октомври, 2013

    Салата: “Печена Капрезе”

    Класическата италианска салата "Капрезе" получава една лека промяна. Вкусът на печени домати променя целият вкус. Снимка: "Иван Сирков/Олга Сиркова"

    Тази модифицирана версия на класическата италианска салата “Капрезе” запазва традиционните вкусове, но докарва вкусовете на ново равнище.

    Съставки:  

    • 8 домати, нарязани на четири , семена отстранени
    • 1/4 ч.ч. зехтин
    • 1 1/2 с. л. балсамов оцет
    • 2 големи скилидки чесън
    • 2 с. л. захар
    • Cол и черен пипер
    • Прясна моцарела
    • 5-6 листа босилек

    Как да го приготвиш:

    Първо загрейте фурната до 150 градуса.

    Подредете доматите в тава и поръсете с зехтинa и балсамовиа оцет. Поръсете със ситно нарязан чесън, захар, сол и черен пипер .

    Печете в продължение на 2 часа, докато доматите се концентрират и започват да се карамелизират. Оставете доматите да се охладят до стайна температура.

    Нарежете на филийки моцарелата междо доматите и разкасайте босилека отгоре. Поръсете леко със сол и пипер и с малко зехтин. Сервира се нa стайна температура.

    от:

    Софийски-Вести
    Софийски Вести
    
    Добавете Коментар:

    Няма Коментaри... за сега.