24 Ноември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 22 Май, 2013

  Търсене за оцелели продължава след торнадо в Оклахома

  ВИДЕО: Видеоклип, показващ как торнадото се е формирало. По-късно, то стига градчето Мур, кадето причинява сериозни щети.

  Спасители в САЩ продължават да търсят оцелели след гигантското торнадо, което връхлетя върху предградие на Оклахома Сити в понеделник.

  Спасителите работили през цялата нощ и в зора в развалините в Мур, най-тежко засегнатата част на най-големият град във централния американски щат Оклахома.

  Торнадото е връхлетяло над градът с ветрове до 320км.ч..

  Най-малко 24 души са потвърдени жертви, включително девет деца, казват властите в региона. Повечето от децата са се удавили след като торнадото унищожава училището им.

  Спасители търсят оцелели в Мур, Оклахома. Снимки: "U.S. Department of Defense Current Photos"

  Спасители търсят оцелели в Мур, Оклахома. Снимки: “U.S. Department of Defense Current Photos”

  Бурята остави плетеница от разрушени сгради, купчини натрошен дървен материал, преобърнати и смачкани коли, както и пожари в някои места.

  Много къщи в района са изградени върху твърда почва и без мазета, така че много от местните жители не са успяли да намерят подслон.

  Американските власти, казват че торнадото в понеделник се измерва “EF-5” на пет-точковата скала “Фуджита” – или най-мощният тип.

  Торнада, градушки и силни ветрове също удариха щатите Айова и Канзас. Всичко това е било една огромна система, простираща се от Тексас до Минесота.

  В неделя, друго торнадо уби двама души близо до Шоуни, Оклахома.

  Градът Мур е бил ударен от тежко торнадо през май 1999 г., което имаше най-високите ветрове, регистрирани някога на Земята, над 499км.ч..

  Оклахома е част от “Алеята на Торнада”, даден географски район в централната част на САЩ, която е склонна към образуване на Торнада. Освен това, май е един от най-натоварените месеци за такива бетствия.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.