24 Август, 2017

Реклама
  • Фото Журнал
  • Лайф
  • Списание
  • Здраве и Храна
  • Забави и Пътешествия
  • Критика
  • Мода
  • Публикувано: 7 Май, 2013

    Испански Доматен Касарол

    Това ястие се пече във фурната, след като първо повечето от съставките се зготвят на котлон предварително.

    Това вкуснo ястие от домати и хляб (и пресни подправки) е бързо и лесно за приготвяне.

    Съставки: 

    • 3 с.л. зехтин
    • 7 филий бял хляб нарязан на кубчета, (кората отстранена)
    • 16 доматчета, нарязани на едри кубчета
    • 1 с.л. млян чесън (около 3 скилидки)
    • 1 с.л. захар
    • 1 с.л. сол (или по вкус)
    • 1 ч.л. черен пипер
    • 10-11 листа от босилек (нарязани)
    • 1 чаша прясно настърган пармезан

    Как да го приготвиш:

    Загрейте фурната до 177 градуса.

    Затоплете 3-те с.л. зехтин в голям тиган и добавяне кубчетата от хляб. Те трябва да се позапържат от всяка страна.

    Комбинирайте доматите, чесъна, захарта, солта и череният пипер в голяма купа. Когато хлебените кубчета са готови, добавете сместа домати и продължете да ги готвите, разбърквайки често в продължение на 5 минути. Накрая, изключвате котлона и добавяте босилека.

    Сместа се изсипва в тавичка и се поръсва равномерно с пармезан. Печете го за 30 – 35 минути, докато пармезанат се изпече. Поднася се горещо или топло.

    от:

    Софийски-Вести
    Софийски Вести
    
    Добавете Коментар:

    Няма Коментaри... за сега.