11 Декември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 7 Януари, 2013

  Войните, направиха Джокович „по-гладен за успех“

  „Бяхме много уплашени“ Джокович казва на кореспондент за американското предаване “60 минути”. „Всички бяха много, много уплашени, защото, нали знаете – целият град беше под атака.“

  Джокович, дядо му, родителите, двата по-малки братя, лели и чичовци – всички са потърсили убежище  в мазето на двустайния апартамента на дядо му, по време на бомбардировките на Белград през 1999г.. Когато са чували сирените, те са се скривали там.

  Той добавя, сочейки към мазето: „Това е кадето на практика, бяхме всички, точно тук – точно вътре. Всички, които можеха да се поберат тук, бяха тук – и нямаше никакви ограничения.“

  Джокович казва, че семейството му прекарва всяка нощ там, за първите две седмици на бомбардировките. Той губи фокус по време на шумотевиците и хаоса „защото сирените ни будуха всяка нощ, горе-долу в 2:00ч  или 3:00ч, за два месеца и половина.“ Но той e продължил да играе тенис всеки ден.

  „Най-доброто нещо за този период беше, че… нали знаете, аз винаги се опитвам да помня тези дни в по-положителен, и по-ярък начин. Аз най-много се радвам, че не трябваше да ходим на училище“ – той казва, подсмихвайки се – „И играхме само тенис. Така че, за нас [децата], това беше нещото което помним най-много.”

  Журналистът пита:

   „Така че в известен смисъл, войната ти помогна да станеш шампион? Тя ви направи по-силен?“

  „Да, по някъв начин, ни направи по-силни”, казва Джокович. “Направи ни по-гладни. По-гладни за успех.“

  Бомбардировките на НАТО над Сърбия през 1999г. са едни от най-успорваните действията предприети от алианса. Въпреки това, много експерти сочът към тях, като причината за свалянето на Милошевич, както и за мира, който обхваща Балканите за последното десетилетие.

  Бомбардирането на Белград е част на югославските войни в Западните Балкани. Най-малко 130000 души загубиха живота си в конфликтите които продължиха повече от десетилетие. Босна бе особено засегната.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Един Коментар
  1. Явор says:

   Нищо изненадващо…