11 Декември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 9 Май, 2013

  Вълна от южно-европейски имигранти в Германия

  Летището в Франкфурт е главният център на "Lufthansa", която е главната авиокомпания на Германия. Летището е едно от най-натоварените летища в Европа. Снимка: "oneillsdc5"

  В Германия, статистиката показва най-големия ръст на имиграцията към страната, от близо 20 години. Хора търсещите работа от Южна и Източна Европа стоят зад вълната. 

  Малко над един милион души са се преместили в Германия през 2012 г. – най-високото ниво на имиграция от 1995 г. насам, показват официални данни.

  Германската икономика се оказа имунна от бурята в еврозоната, за разлика от Гърция, Испания и някои други страни в ЕС, които имат рекордна безработицата.

  Повечето имигранти в Германия все още идват от Полша и Румъния. Но, нарастването на имиграцията от Испания, Гърция, Португалия и Италия е скочило с 40-45% в сравнение с 2011г..

  Имиграцията в Германия е нараснала 13% спрямо предходната година. Това е признак на голямата разлика между безработицата в Германия от около 7% и тази в Гърция и Испания, където една четвърт от работната сила са безработни.

  “Нарастването на имиграцията от страни от ЕС силно засегнати от финансовата и дълговата криза, е особено силна”, казват от германската статистическа служба.

  Полша взе първо място в списъка на страните на произход, като 68,122 поляци са се преместили в Германия в 2012г., следвана от Румъния (45,684), Унгария (26,165), България (25,044) и Гърция (21,970).

  Данните за емиграция на хора от Германия през миналата година е 712 000 немци.

  Свободното движение на работници е основен принцип, залегнал в договорите на ЕС, но в последните години, това е подложено на нарастващ натиск на фона на опасенията за мащабна миграция провокирани от рецесиите в Европа.

  Временни ограничения на тази клауза са позволени в договорите на ЕС, ако страна членка може да докаже затруднения в местният трудов пазар.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.