11 Декември, 2017

Реклама
 • Фото Журнал
 • Лайф
 • Списание
 • Здраве и Храна
 • Забави и Пътешествия
 • Критика
 • Мода
 • Публикувано: 27 Март, 2013

  Световният интернет е по-бавен, след най-голямата кибератака до сега

  Интернетът по целия свят е по-бавен днес, след като спор между анти-спам група и една хостинг компания предизвика ответни атаки. Снимка: „D.Clow“

  Интернетът по целия свят е по-бавен днес вследствие на атака, която експертите по сигурността описват, като най-голямата кибератака от този вид в историята на мрежата.

  Експерти се притесняват, че ако проблемът не бъде решен, ситуацията може да ескалира и да засегне основни задачи като електронната поща или онлайн банкиране.

  Проблемът възникна след като спор между анти-спам група и една хостинг компания предизвика ответни атаки, засягащи цялата световна интернет мрежа.

  „Spamhaus“ е група, базирана в Лондон и Женева, и е нестопанска организация, която цели да помогне на имейл доставчиците да филтрират спам и друго нежелано съдържание.

  Това се постига чрез поддържане на база данни с имената на сървъри, които се използват за злонамерени цели.

  Наскоро, „Spamhaus“ блокира сървъри, поддържани от „Cyberbunker“. Този холандски уеб-домакин е известен и казва че, те ще обслужват всичко, с изключение на „детска порнография или неща свързани с тероризма“.

  „Cyberbunker“, заяви в съобщение, че „Spamhaus“ злоупотребява с властта си, и не трябва да бъде позволено те да решават „това, което се случва или не се случва в интернета“.

  „Spamhaus“ твърди, че „Cyberbunker“ е в сътрудничество с „престъпни банди“ от Източна Европа и Русия, и че те стоят зад тези атаки.

  Стив Линфорд, главен изпълнителен директор за Spamhaus, заяви пред медиите, че мащабът на атаката е безпрецедентен. „Ние сме били атакувани в продължение на една седмица“, добавя той.

  Нападателите са използвали тактика, известен като „Distributed Denial of Service (DDoS)“, които заливат целта си с голям обем на интернет трафик в опит да направят целта недостъпна от всички други.

  В този случай, „Domain Name System (DNS)“ сървъри на „Spamhaus“ са били нападнати. Тези сървъри са кислорода на интернета. Те са отговорни за пренасочване на интернет трафик и конвертирането на имената на уебсайтове в цифрови адреси, които компютъритe могат да разберат.

  Експерти твърдят, че силата на тези атаки са достатачно силни, за да засегнат даже и инфраструктура на правителствата. „Тези атаки стават с 300gb/s (гигабита в секунда). За сравнение, атаките срещу големите банки, стават само с 50gb/s.

  Пет национални кибер-полицейски сили разследват атаките.

  от:

  Софийски-Вести
  Софийски Вести
  
  Добавете Коментар:

  Няма Коментaри... за сега.